"And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true"


save the date


tisdag 9 augusti 2011

Vår Honeymoon

22 dagar kvar tills vi sitter på ett flyg till Bonaire. Vi flyger den 31 augusti kl 20.00 ner till Amsterdam, sen byter vi flyg och åker vidare till Bonaire. Vi landar 03.20 på natten lokal tid och resan tar 9,5 h från Amsterdam. När vi har fått vårt bagage går vi och hämtar vår pick-up bil som står och väntar på oss. Vi får inte checka in på hotellet förrän vid lunchtid, så vi kommer snällt vänta tills receptionen öppnar kl 8 då vi kan lämna våra väskor där, sen åker vi och äter lite frukost och tar det lugnt innan vi får rummet.

Vi ska bo på Den Laman Condominiums, ett lägenhetshotell där vi får fixa vår egen frukost och mat. Men vi ska ju bara dyka hela tiden och dykcentret ligger i huset så det är toppen.


Dykningen ska vara spektakulär, bra sikt, eget tempo, fint bevarade rev och hundratals fiskarter. Där kommer vi förmodligen inte se något som är större än en sköldpadda, men det är inget fel i det. Sköldpaddor är ju så söta och väldigt coola att simma med. Hajar och delfiner kan vi nog glömma, de håller till på östkusten och där är dykningen för svår i vågorna. Bonaire har så kallad "Freedom of Diving", vilket betyder att man checkar in på dykcentret första dagen, får vår utrustning, tuber och en karta, sen åker vi iväg till dykplatserna som är utmärkta vid vägkanterna. Sen traskar man i från stranden.

Hawksbill turtle

Sjöhäst ska vi leta efter!
Vi dyker 5-6 dagar, resten av tiden ska vi titta på Flamingos, ödlor och de vilda papegojorna på ön. Inget planerat än, men en tur till nationalparken blir det nog.

Den 8e september checkar vi ut och tar ett litet flyg över till grannön Curaçao, (om jag inte får hjärtinfarkt på det flyget klarar jag allt!)
Där checkar vi in på Breezes Resort & Spa och njuter av Super Inclusive i 8 dagar. Där ingår dykning, vindsurfing, segling, alla bollsporter, all mat, all dryck även alkohol m.m. Så vi kommer inte bli rastlösa, det är en sak som är säker.



  
 

  

 Sen flyger vi hemåt igen 20.10 lokal tid den 15:e september och landar kl 16.25 den 16:e i tråkiga Sverige. Förhoppningsvis otroligt nöjda och glada efter en romantisk smekmånad.
ABC-öarna ligger utanför orkanbältet ca 7 mil norr om Venezuelas kust i södra Karibien. Så förhoppningsvis slipper vi regn och blåst där då. Klimatet är väldigt jämt med 27-30° varje dag, året om.

Det är vår resa det!! Jippie!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar